Redirect
T: 0181 - 470 428   |   E: info@jenka.nl
  • Jenka Bedrijfsmakelaardij Brielle

Bedrijf starten

Een eigen bedrijf starten, vraagt meer dan alleen passende huisvesting. Indien je voornemens bent om een eigen bedrijf te starten of zoek naar ondersteuning bij het maken van uw bedrijfsplan, het opzetten van de administratie of overige zaken die met het ondernemen gepaard gaan, kan ons kantoor je hierin adviseren en begeleiden. Laat onze kennis en ervaring het voordeel opleveren en het startpunt zijn naar je eigen bedrijf.

Het zelfstandig ondernemerschap wordt door veel mensen gezien als een stukje vrijheid, waarbij jezelf de regels en tijd kunt bepalen, wat deels ook waar is. Doch indien je niet over voldoende discipline en zelfkennis beschikt, moet je er niet aan beginnen. Als je echter voor avontuur kiest en (financiële) spanning aankunt en daarbij wordt ondersteund door je partner, is het zeker de moeite waard om je (bedrijf) plannen te realiseren. Je zult namelijk eerder spijt krijgen van de dingen die je niet hebt gedaan, dan de dingen die je wel hebt gedaan.

Het is belangrijk om een aantal goede en betrouwbare zakenrelaties te hebben, die bekend zijn met het ondernemerschap en je van dienst kunnen zijn in de opstartfase. Het is vanaf het begin af al zeer belangrijk dat de administratie goed wordt bijgehouden, zodat tussentijds altijd de ontwikkeling van je bedrijf parallel loopt met het bedrijfsplan.

Ondernemen…

Kan je vergelijken met auto rijden. In het begin ben je voorzichtig, soms te voorzichtig, maar met de ervaring komt ook de snelheid erin en dat wordt het extra goed opletten. Links en rechts zal er altijd iets aankomen, waar een beslissing over genomen moet worden of opgelost te worden. Ook is het noodzakelijk om achterom te blijven kijken, wat is er gebeurd en kan in het vervolg voorkomen worden. Maar ondernemen is met name vooruit kijken, visie hebben, welk doel heb je voor ogen en wil je bereiken, om daarna vaart te minderen of een nieuwe weg in te slaan. Neem geen onnodige risico’s, die mogelijk schade kunnen opleveren of stap niet over in een te snelle auto, één die jezelf niet meer in de hand hebt. Maar als je van een uitdaging houdt op z’n tijd en dicht bij jezelf blijft, dan is niets zo fijn als de vrijheid en ruimte te hebben op de (snel) weg van het ondernemen.


Direct afspraak maken