Redirect
T: 0181 - 470 428   |   E: info@jenka.nl
  • Jenka Bedrijfsmakelaardij Brielle

Werkgebied

Het werkgebied waar wij actief zijn is de regio Voorne Putten. Klik op de gemeente, voor meer informatie over het aantal inwoners, de werkgelegenheid, de markt, ons aanbod, etc.


Gemeente Nissewaard

Plaatsen: Spijkenisse, Hekelingen, Abbenbroek, Geervliet, Oudenhoorn, Simonshaven en Zuidland.    

Inwoners: ca. 84.000
Bedrijventerreinen: Molenwatering, Halfweg 1,2 en 3 te Spijkenisse, Harregat te Zuidland   
Aantal Bedrijven: ca. 3.000

‘Molenwatering’ te Spijkenisse
Gelangs langs de Groene Kruisweg, er zijn vooral technische installatiebedrijven gevestigd en detailhandel.

‘Halfweg 1,2 en 3’ te Spijkenisse
Gelegen langs de Groene Kruisweg, er zijn vooral bedrijven gevestigd die gerelateerd zijn aan de Rotterdamse haven en de petrochemische industrie, zoals transport-, opslag- en technische installatiebedrijven.

Harretgat te Zuidland
De bedrijvigheid is voor een groot deel van agrarische aard. Daarnaast zijn bedrijfsvestigingen voornamelijk werkzaam in de categorieƫn transport, bouwnijverheid, groothandel en zakelijke dienstverlening.

 

Gemeente Hellevoetsluis

Plaatsen: Hellevoetsluis en Nieuwenhoorn
Inwoners: ca. 40.000
Bedrijventerreinen: Kickersbloem 1 en 2 te Hellevoetsluis
Aantal Bedrijven: ca. 1.600

De productiestructuur van de gemeente Hellevoetsluis wordt gedomineerd door de sector handel en reparatie. Op de tweede plaatst staat de sector gezondheid- en welzijnzorg. Daarna volgt de zakelijke dienstverlening en op de vijfde plek de industrie.

Hellevoetsluis is daarnaast een interessante gemeente voor horecaondernemers, met haar toeristisch karakter als vestingstad aan het Haringvliet. Het water heeft ervoor gezorgd dat de vesting zich heeft ontwikkeld tot een watersportcentrum.

Het winkelaanbod is Hellevoetsluis is de afgelopen jaren gestegen, met ‘De Struytse Hoek’ als hoofdwinkelcentrum. Met daarnaast verspreid over de stad de buurtwinkelcentra en buurtsteunpunten Evertsenplein, de Forel en de Jachthoorn.

Kickersbloem 1 en 2 te Hellevoetsluis
Betreft een groot bedrijventerrein, gelegen aan het Oosten van Hellevoetsluis. Ontsluiting via de kanaalweg richting de N57, alle richtingen.

 

Gemeente Brielle

Plaatsen: Brielle, Vierpolders en Zwartewaal
Inwoners: ca. 15.000
Bedrijventerreinen: ‘’t Woud’ te Brielle en ‘Seggelant’ te Vierpolders
Aantal Bedrijven: ca. 900

‘’t Woud’ te Brielle
betreft een middelgroot bedrijventerrein ten zuiden van Brielle, gericht op de sterk lokale en toeleverende markt. Het zijn vooral ambachtelijke bedrijven en startende bedrijven. Er zijn ongeveer 57 bedrijven gevestigd op het terrein. Het betreft een onderhouden terrein, met een goede ontsluiting richting de Maasvlakte en het botlekgebied.

‘Seggelant’ te Vierpolders
betreft een middelgroot bedrijventerrein ten noorden van Vierpolders, gericht op de lokale en subregionale markt. Er zijn vooral kleinschalige bedrijven gevestigd, zoals installatiebedrijven, machine(reparatie) bedrijven, schoonmaakbedrijven, drukkerijen, transport- en distributiebedrijven en kleinschalige industriƫle bedrijven. Het bedrijventerrein streeft naar een grote hoeveelheid van groenvoorzieningen.

Afstand tot Rijksweg N57 0,3 km
Rijksweg A1 52 km
metrostation Spijkenisse 14 km
bushalte 1 km
Rotterdam Airport 34 km
Luchthaven Schiphol 97 km

 

Gemeente Westvoorne

Plaatsen: Oostvoorne, Tinte en Rockanje
Inwoners: ca. 14.000
Bedrijventerreinen: ‘Pinnepot’ te Oostvoorne en ‘De Moolhoek’ te Rockanje
Aantal Bedrijven: ca. 900

‘Pinnepot’ te Oostvoorne
betreft een middelgroot bedrijventerrein ten oosten van Oostvoorne, gericht op de lokale en subregionale markt. Het heeft een netto omvang van 8,2 hectare. Er zijn ongeveer 80 bedrijven gevestigd op het terrein. Van deze bedrijven is ruim 30% actief in de detail-, groothandel en reparatie. Het betreft een goed onderhouden terrein, met een goede ontsluiting richting de Maasvlakte en het botlekgebied.

‘De Moolhoek’ te Rockanje
betreft een kleinschalig bedrijventerrein ten oosten van Rockanje, gericht op de lokale bedrijvigheid. Het heeft een netto omvang van 3,7 hectare. Er zijn ongeveer 28 bedrijven gevestigd op het terrein.

 

Gemeente Maassluis

Plaatsen: Maassluis
Inwoners: ca. 32.000 
Bedrijventerreinen: ‘Nieuwe Waterweg I’ en ‘Kapelpolder’ te Maassluis
Aantal Bedrijven: ca. 1.780

‘Nieuwe Waterweg I’ te Maassluis
Bedrijventerrein Nieuwe Waterweg I is circa 11 hectare groot en gelegen aan de Nieuwe Waterweg. Een deel van het bedrijventerrein ligt aan de (buiten)haven van Maassluis. Het bedrijventerrein is gemakkelijk te bereiken. Ook met het openbaar vervoer is het bedrijventerrein te bereiken.

‘Kapelpolder’ te Maassluis
Bedrijventerrein Kapelpolder is met 15 hectare het grootste bedrijventerrein binnen Maassluis. De locatie ligt in de nabijheid van het centrum van Maassluis en naast de aanwezigheid van bedrijven is er ook pittoreske woonwijk ’t Stort. Het bedrijventerrein is goed te bereiken per openbaar vervoer en met de auto. Er zijn vele soorten bedrijven gevestigd, van de kleine detaillist tot grote bedrijven in de metaalindustrie.

 

Deelgemeente Rozenburg

Plaatsen: Rozenburg
Inwoners: ca. 12.375 
Bedrijventerreinen: ‘De Pothof’ te Rozenburg 
Aantal Bedrijven: ca. 22 op het terrein

‘De Pothof’ te Rozenburg
Ligt aan de zuidzijde van Rozenburg, temidden van de woonbebouwing. Het terrein is gerealiseerd in de periode 1950-1970. Het is de enige plek waar kleinschalige, locaal gebonden bedrijven zich kunnen vestigen.

 

Deelgemeente Hoogvliet

Plaatsen: Hoogvliet
Inwoners: ca. 35.000
Bedrijventerreinen: 'Gadering'te Hoogvliet
Aantal Bedrijven: ca.1.803

‘Gadering’ te Hoogvliet
Bedrijventerrein Gadering bestaat eigenlijk uit twee delen: het iets oudere gedeelte Hoogvliet en het nieuwe Gadering. Het terrein werd oorspronkelijk aangelegd ter ondersteuning van de haven en de logistiek en is daarmee dan ook een echt industrieterrein. De netto oppervlakte bedraagt 45,6 hectare. Het is een gemengd bedrijventerrein voor bedrijven tot hindercategorie 4. Gadering ligt aan de zuidkant van Rotterdam, net onder de A15. Het terrein is goed bereikbaar; de aantakking van de ontsluitingsweg op de snelweg is minder dan 500m. Er is geen verzamelspoor. Het metrostation Tussenwater ligt aan de zuidgrens van het bedrijventerrein.

Ondanks dat het terrein veel haven gerelateerde bedrijven heeft, ligt het niet aan vaarwater.
Naast deze activiteiten is Gadering ook het lokale bedrijventerrein van de deelgemeente Hoogvliet.

Duurzaamheid is geen apart thema voor Gadering. Wel is een aantal jaren geleden parkmanagement ingevoerd. Dat wil zeggen dat eigenaren, de gemeente en de politie de handen ineen geslagen hebben om er samen voor te zorgen dat het terrein in een goede conditie blijft. Daarnaast hebben de gebruikers ook financieel voordeel van deze samenwerking. Door gezamenlijk in te kopen, dalen de kosten.

Gadering ligt aan de rand van Hoogvliet. De achterkant van de gebouwen staan naar de woonwijk en er zijn brede groenstroken aangelegd tussen de woonwijk en het bedrijventerrein. Daardoor blijft de overlast beperkt. Bovendien bevinden zich op het terrein ook faciliteiten waar omwonenden ook gebruik van kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bouwmarkt of een autowasserette.

 

Deelgemeente Stellendam

Plaatsen: Stellendam
Inwoners: ca.3.470
Bedrijventerreinen: ‘Korteweg’ en ‘Havens’ te Stellendam  
Aantal Bedrijven: ca.445

‘Korteweg’ te Stellendam
Het bedrijventerrein Korteweg in Stellendam is goed bereikbaar vanaf de Rijksweg N57. Het terrein heeft een regionale functie, naast de opvang van bedrijven uit de gemeente. Het bedrijventerrein richt zich op de lokaal verzorgende bedrijven en op de opvang van bedrijven uit de gemeente en regio.

‘Havens van Stellendam’
Het bedrijventerrein is een buitendijks aan het Haringvliet gelegen bedrijventerrein, ontstaan medio jaren ’60. Het terrein ligt voor een deel buiten de Haringvlietsluizen en voor een ander – het grootste – deel aan de binnenzijde van het sluizencomplex. Aan de noordzijde van de Haringvlietsluizen bevinden zich met name de visafslag en diverse visserijgebonden bedrijvigheid.

Ook aan de binnenkant van het sluizencomplex is veel visserijgebonden bedrijvigheid. Daarnaast zijn er ook scheepswerven, machinefabrieken en tal van andere niet-havengebonden bedrijfsactiviteiten. Het terrein meet circa 13 ha. Het bedrijventerrein heeft een goede ontsluiting via de Rijksweg N57 en is goed bereikbaar, ook voor het vrachtverkeer.

Direct afspraak maken